maanantai 13. toukokuuta 2019

Otappa tasoitusta

Henrikki tässä, terveppä terve! Voisin sanoa, jotta johan se myrkyn lykkäsi. Myrkyllä tarkoitan sitä, mitä on tapahtunut sitten viime kuuleman tai näkymän. En tässä rupia, sitä ruotimaan vaan sen sanon, jotta olkaa hereillä ihmisten suhteen. Vanha, iankaikkinen sanonta, susi lammasten vaatteissa on totta tänäänki. On olemassa tietty ihmisluonto tai laatu, joka kykenee luikertelmaan hyväntahtoisten ihmisten elämään. Niitten kyvykkyys on vertaansa vailla, mutta on aina muistettava, että jokainen pelaa omaan pussiinsa. Kierot ja katalat ihmiset jatkavat omaa polkuaan, kunnes tulevat sille viimeiselle ovelle, jossa totuus tulee vastaan. Siinä hymyt hyytyy ja selitykset eivät enää auta. Ne, jotka tulevat huijatuiksi käyvät omaa kouluaan hyväuskoisuutensa kanssa. Heidän oppinsa on toista laatua, mutta oppikoulussa sitä istutaan joka tapauksessa.

Ei niin pahaa, etteikö jotakin hyvää. Hyvä voittaa aina, mittelössä kun mittelössä.  Tuskastuttavalta voi tuntua se, kun mitää ei ole tapahtumassa, vaan sitä olla jollotetaan niin sanotusti lähtö kuopissa.  Oikeammin ei edes kuopissa vaan ihan vaan junnataan yhessä kohtaa. Ei tiedä mille alkaisi ja toisaalta ei voi alkaa millekkään, kun ei tiedä mille alkaa? Ensin häätyy olla jonkun sortin suunnitelma eli ajatus päässä. Sieltä se putkahtaa arkeen ja jo vain kädet alkaa käymään ja jalat nappaseen. Ilman suunnitelmaa mistää ei tahdo tulla mitään.

Täällä kaikki on selvillä vesillä. Ei ole yhtäkään hortoilijaa vaan kaikki etenee oman suunnitelman mukaan ja kaikki ovat samassa suunnassa, ittensä kasvattamisessa ja kehittämisessä. Joutoajat sitten nautitaan niistä asioista, jotka tuovat mielen virkistystä ja henegen paloa. Täällä ei lorvistella turhien asioiden parissa niin kuin siellä maakodissa on tapana. Joskus tuntuu, että suurimman ajan ihmiset kerää lorvisteluillaan aina vain suurempaa taakkaa ittellensä. Ei ole päätä eikä häntää, sitten ollaan pyyröllään, kun pitäisi oikeasti tarttua toimeen. Joutilaisuus on sielulle myrkkyä ja keho rasittuu siittä toisella tapaa, kuin työnteossa. Myrkyttynyt mieli myrkyttää kehon ja alamäki alkaa siinä samalla.  Niin kuin tiedätte mäenalle on luihakkaa mennä, mutta auta armias mäenpäälle nouseminen vaatiikin sitten jo ruista ranteeseen, sinniä mieleen ja pontta askellukseen. Veltoilla jaloilla on huono kavuta yläviistoon, mutta alaspäinhän sitä körötellään ihan vaan huvikseen.

On mulla tietylle ihmiselle jotakin hyvin tähdellistä sanottavaa. Näkyy odottavan hyvin hanakasti, sano jopa, että on ihastunu Henrikin tapaan ilmaista ittiänsä. Se sitten kuulkaa kummasti lämmittää mieltä, tuo kehuminen. Jos haluatte saada paljon hyvää osaksenne niin alkakaa kehumaan läheisiänne niistä hyvistä jutuista. Älkää kuitenkaan menkö liiallisuuteen, se menee överiksi eikä sitä usko kukaan. Ittiänne voisitte kehua itteksenne, ihan vaan huvin vuoksi ja kattokaa peilistä kuinka muikiaksi naamavärkki menee. Saa kunnon positiiviset pläjäykset päivään. Ei kuitenkaan siinäkään saa mennä liian pitkälle, koska se jää vielä päälle. Sattuu joku tulemaan ja kun oikeen olette vauhdissa, niin puhua pajatatte ittellenne ettekä huomaa, että kuulija poistuu hiljasuudessa taka vasemalle, Ei tarvi sitten enää vierasta ootella kylään. Se kiertää kaukaa ja miettii, jotta kajahtaneeksi se on tuoki muuttunu. Ei se voi ymmärtää, että kyseessä on itehoidollinen manoveeri ja itsetunnon kohotus prosessi.

No niin, mitähän mie sanoisin sinulle ystäväni, johon tutustuin kirjurini kautta. Kattellessani sinua näen koko joukon keskeneräisiä asioita. Olet kyllä kova suunnittelemaan, mutta toteuttaminen onki sitten vähän vaikiampaa. Johtuu niistä viheliäisistä terveysongelmista. Turhautuuhan siinä, kun tietää miten huushollin ja elämän pitäis olla, mutta kun se ei aivan mene niin, kun haaveilee.

Sinussa on sinnikkyyttä, sillä sinä olet selvinnyt. Toisaalta annat periksi, kun joku vain osoittaakin sinuun päin jotakin negatiivistä tai syyllistävää puhetta. Mikä pertana siinä on? Ala sanoa mitä oikeasti ajattelet niin jo vain pistävät leipäläpensä suppuun. Ei sinun tarvitse olla heidän likasanko, johon he kävät törräyttämässä omat sotkuisat juuttumisensa. Sano suoraan, jotta hoitakaa asianne kuntoon. Sanoudu irti siittä heidän luulosta, jota he pitävät porukalla yllä.

Olet iso tyttö, et enää pini piipertävä heitukka. Ota oma voima ja viisaus käyttöön, kun sulla sitä kerran on. Näen jotta voit voida sata kertaa paremmin, kun nouset seisomaan ja osoitat kuka oikein olet. Kaikki ongelmalliset ihmissuhteet teettävät sulle työtä juuri sen takia, kun et saata sanoa suoria sanoja. Henrikki kysyy tässä, mitä pahaa totuudessa on? Onko sanomatta jättäminen parempi vaihto ehto? Mieti hyvä ihminen, kaikki ongelmat juontavat juurensa juuri tuosta. Tee parannus tässä siunaamassa hetkessä ja huomaat, että asiat alkavat rullata.

Se asunto asia on tärkeä. Vaikka olet antanut sen toisaalle myytäväksi, miksi et itte tekisi sen eteen jotaki? Vie lankettia kauppojen ilmoitustaululle niin jo vain kohta löytyy kiinnostunu, joka lyö rahat tiskiin siinä siunaamana hetkenä. Jos vain istut ja odotat taivaan tahtoa, niin ei se niin mene. Sinun häätyy tehdä joka tapauksessa oma osuutesi. Ala jo kattelemaan pakkaus vehkeitä, ettei sitten tule ressi, kun ostaja on työntymässä pirttiin.

Sinulla on hyvä huumori, mutta olet antanut sen hiipua lappamisien takia. Ala lappaa huumoria elämään niin henkikin kulkee paremmin ja pierut. Nyt Henrikkiä naurattaa, kun tuo pieru lipasahti ilmoille. Se on ilmiönä kumma, sille nauretaan hyvin helposti ja silti sitä pidätellään viimeiseen asti. Jos ei muuta hauskuutta keksi, niin nauraa omaille tuhnuille. Sekin on parempi, kuin ässehtiä ja olla hapan.

Onhan tässä tätä juttua jo tullutkin. Sen haluan vielä sanoa, että uskokaa ja luottakaa elämän hvyää tekeviin voimiin. Olkaa itte niitä lisäämässä tavalla jos toisella. Ei kannata aikaa tuhlata tyhjään jauhamiseen kun senkinajan voi käyttää itteeän miellyttäviin asioihin. Häätyy löytää se oikea tekemisen ja toteuttamisen meininki. Silloin sitä on oikeaan suuntaan menossa, kohti taivasta eli kohti
omaa todellista ittiänsä.

Ollaan kuulolla ja Henrikki kiittää kirjuria. Älä anna valosi himmentyä, snulla on aivan oma tehtävä jota siunataan täältä moien kirkkaitten ja hehkuvien voimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti