tiistai 10. joulukuuta 2019

Tuskalla on monen kasvot

Aika runolliseksi on Henrikin alettava, kun tunteiden myllerrys kuulostaa ja näyttää täyttävän koko maan piirin. Miksiköhän niin monella maaihmisellä on meneillään kertauskurssien päätöskokeet? Siitähän tässä on ilmiselvästi kyse. Itku ja hammastenkin kiristys on memeillään vaikka päälisin puolin kaikki näyttäisi olevan mallillaan.

Maaihminen, joka ei henkimaailmasta tiedä hönkäsenpöläystä kiroaa elämää ja valtiovaltaa ja taitaa se Ukko yli Jumalakin saada osansa. Nyrkkiä heristellään ja pahaa puhutaan oikein urakalla. Hermot on riekaleina, rahat ei riitä, perheessä kaaos ja naapureiden kanssa ei ole sanottu halaistua sanaa sitten viimeisemmän koetoksen jälkeen.

Täältä katsottuna kaikki näyttää tulleen vähintääkin hulluksi tai on ainakin tulemaisillaan kaistapääksi. Meno vain jatkuu ja mihin se mahtaa johtaa? Tämä on puheenaihe täällä ja samoin niissä piireissä, jotka jonkun verran ovat niin sanotusti Hoon päällä. Eikö nyt vihdoin jo alkaisi polla säteillä? Sätilystä puheenollen maaelämässä säteilee tällä hetkellä niin paljon, että mittarit kuumenevat ylikierroksilla. Ei mittarit pysty edes näyttämään todellisa arvoja.

Tuska on syvältä nouseva kipu tai korvennus. Kuinka syvältä se yleensä voi nousta, jos kehoa katsotaan? Ei kovin syvältä, kun mahalaukkukin olla töröttää muutaman vaaksan päässä henkireiästä. Kyse on aivan muusta. Se on sielun syövereiden puhetta ihmis pololle. Sille kuurolle ja sokealle joka ei edelleenkään muuta suuntaa.Toisaalta ne joilla sielun syöverit on jo tuttuja voivat tuta korvennuksessaan kansakulkijoidensakkin korvennuksia. Se voip olla vähän niin kuin sovittua tuunia. Se i ole kuulkaa rakkaat lapset aivan niin kuin te ajatelette. Kyse on paljon laajemmasta ja hyvin suuresta asiasta.

Sielu muistaa ikävän, ilon, surun. Tunteet kumpuavat henkisistä ulottuvuuksista vaikka sytön tunteille voi antaa joku ihminen. On aina muistettava, että ihminen koristautuu milloin minkäkinlaiseen ruppiin, mutta sielu on se ratkaiseva tekijä. Sielu on syntynyt rakkaudesta rakastamaan. Ja nyt on sanottava, että kyse ei ole tempun tekemisestä, joku hepsankeikan tai häntä heikin kanssa. Rakkaus on ylevää tunnetta, josta koko maailmankaikkeus saa elämänsä.

Henrikki tässä nyt sanoo, jotta älä sinä sure mahdotonta. Sellaista mahdotonta ei olekkaan etteikö sille jotakin voida. Muistat vain pyytää niin jo vain apujoukot alkavat asioita järjestelemään. Mikä siinä on kun sitä apua ei osata pyytää? Sitä vartenhan täällä huseerataan, jotta apua annetaan ja kasvetaan samalla niissä asioissa, mistä milloinkin on kysymys. Apua tulee ajallaan ja juuri oikealla tavalla niin ettei se riko vaan korjaa. Mitä apua se sellainen on, jossa joku kärsii vain lisää?

Kaikkea ei pidä yksin hunteerata vaan on hyvä asioistansa puhella, jos ei muille niin ainakin meille tänne. Henrikin kuulolaite rekisteröi hyvin pienetkin pirahdukset. Puolesta ei voida elää vaan mieluusti ohjeistusta annamme. Se on sitten toinen tarina onko ne omat kuulolaitteet sillä taajuudella, että niihin reakoidaan? Melko pakuspäistä porukkaa ja uskomattoman sinnikkoja. Ei millään taivu vaan seistä töröttää niillä sijoillaan hamaan hautaan saakka. Olisi vaikka ottanut muutaman sivuaskeleen niin ei tarvitsisi niin kovasti kärsiä. Apu voi nimittäin olla sivuaskeleen mitan päässä, siinä se on ollut ja on edelleen. Vaan kun on päättänyt ristinsä kantaa niin sitten saa kantaa ihan itteksensä.

Rakkaudesta on kysymys. Helpotta se kohta, kun vuoden vaihteesta päästään menemään. Sinne asti tulee jokaisen koettaa opetella hengittämään ja hengähtämään. Sitten alkaa aivan toisen sorttiset tekemiset. Tai paremmin sanottuna vanhojen kaavojen kääntely päättyy ja uusista ei ole tietoa. Arvotukset ovat sitten mukavaa ajan kulua. Mikä se on? Ei näy ei kuuluu vaan tuntuu joka solussa?
Siinäpä pulma?

Vielä sen verran tästä monen kasvoisesta ihmisestä. Se olet sinä itse. Sinun naamavärkki on muuttanut mallia ja muotoa laskemattomat kerrat. Samoin ne on sinun kanssakulkijat, rakastetut ja vihamiehet. Joskus, kun sellainen epeli tulee vastaan, joka vääntää vatsaa ja saa sydämen sykkyrälle, voipi olla rakastettu edellisiltä kerroilta. Ei sitä pidä pahastua eikä hermoilla. Kaikki kohtaamiset näissä merkeissä tutuu jotenki enemmän oudoilta ja kummallisilta. Jos vähän malttaisit hengittää, niin kyllä se vastaus löytyy. Tuskan määrä kertoo kääntäen rakkauden suurudelta. Eli ei ole pikku pörinöistä kyse.

Koetetaan ymmärtää itteä ja samalla niitä hankalia sukulaisia. Kaikki sitä ollaan samassa venheessä vaikka vene onkin suunnattoman suuri. Kuka nyt sattuu vieressä kyhjöttämään, hälläkin on syynsä siinä olla. Rakastetaan elämää tästä päivästä alkaen enemmän kuin ennen. Henrikki on oppinut tämän vasta nyt ja oi kuinka kaihoisalta tosinaan tuntuu muistaa niitä päiviä, kun olisi voinut hyvän sanan sanoa ja ei kyennyt kun selkänsä kääntämään ja marssimaan pois. Nyt sitä sitten opiskellaan sitäkin sorttimenttia, ettei marssita vaan kumarretaan.

Henrikki kiittää ja kumartaa. Nyt se käy jo helpommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti