perjantai 14. elokuuta 2020

Häät ovat tulossa

 Oi voi veikkoset sentään, sanoo Henrikki ja ripustaa ravatin kaulaan. Eikös sitä ruukata pistää parhaimpia päälle, kun tiedetään juhlahumun alkavan kohta. Paita on tärkätty ja hihat pantu kuminauhalle ylemmäs, etteivät roiku ikävästi ranteiden yli.

Tämä se vasta tulee olemaan uutinen. Sitä ei tahdo kukaan uskoa todeksi. Kuka on morsian ja kuka sulhanen, se on salaisuus. Herikki rakastaa salaisuuksia ja varsinkin salaisuuksien verhojen raottamisia. Lukijat kiehivat uteliaisuudesta kun ei kerrassaan ole hönkäsen pöläystä kenestä tässä puhutaan. Oikein naurattaa, kun näkyy puhelimet olevan kohta kuumina. Älkäähän hätäilkö, ennen lokakuuta se tieto annetaan tai se tulee julki. Nyt vain hyssytellään ja seurataan korvat tarkkana.

Täältä kun tiiraan maailman menoa, en lakkaa olemasta ymmyrkäisenä. Selkeät osviitat on annettu jo aika päiviä sitten, niin yhä edelleen samaa kehää kierretään. Koettakaapa toistaa se harjoitus, jossa pyöritään samaa kehää jonkun aikaa. Läheppä sitten kävelemään kohti maalia. Ei onnistu millään, mutkille se menee ja vielä kaatua rämähdät mahalleen. Ei auta muuta kuin mennä selälleen maata ja odottaa jotta pää selviää.

Samalla lailla se on oppiminen; ota merkeistä todellinen osviitta. No yrittämisestä on se etu, että jossakin kohtaa oivallus iskostuu umpiluuhun. Joten pörrätkää vaan, niin Henrikkikin teki aikoinaan, vaan eipä pörrää enää. Nyt vain päivittelee ja siunailee, jotta tämmöstä se on elämän meno. Vauhti kiihtyy ja tyypit vain hengaa. 

Toisten hengaaminen on hiipunut hissutteluksi. Pelon vallassa hiippailu on hengettömyyden merkki. Ei olla otettu tosissaan vaan tyhjäksi on tehty Henrikikin osviitat. Meitä on lukuisa joukko antamassa osviittoja ja toisinaan ollaan kyllä suru puserossa, kun ihminen loukkoo itseään ja toisia. Pitäis sitä sen verran tajuta, että kaikesta on seurauksensa ja omaan nilkkaan se tulee iskemään.Mutta joo, eihän tässä hätää itään, ikuisuuksien rattaissa ei ole viistreita ja  kaikki ollaan samassa aallossa. Toiset töröttää ylemmällä ja toiset ryömii alhaalla. 

Ollaan missä ollaan, saman lain alla joka tapauksessa. Laki on se suurenmoinen rakkauden laki, joka pitää kutinsa aina ja iankaikkisesti. Amen sanoo Henrikki ja kiittää. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti