tiistai 12. helmikuuta 2019

Hohtavaa kohti

Terve vaan terve!
Kysymyksen esittäjälle oikein paljon terveisiä. Olet kulkenut pitkän matkaa ja etsiskellyt selvyyttä monenmoisiin asioihin. Se on hyvä, että otat selvää ja pohdiskelet. Näyttää kyllä siltä, että ajattelet asioita monelta kantilta ja et sitten oikein tiedä, mikä on se oikein juttu sinulle? Kysyit välitilasta, kun henki ei suostu menemään eteenpäin ja taaksepäin matkustaminenkin on ihan mahdotonta. Meditaatiosta puhun sitten tämän osviitan lopussa.

Henki on henki tai voi sitä kutsua sieluksikin. Kaikissa kirjoituksissa tai opetuksissa puhutaan samasta asiasta vaan lähtökohta tai näköala voi vähän poiketa. Tärkeintä on opetella lukemaan ytimeen asti eli pidä jäädä pohtimaan kirjaimien järjestystä. Eri uskonnot ja filosofiat juontuvat samasta lähteestä, ihmiset vain nimittää niitä omilla tulkinnoillaan. Jumala on yksi ja sama. Luonnonlait on Jumalan ikuisia totuuksia ja koko maailmankaikkeus toimii niitten alaisuudessa.

Vapaa tahto on ihmisen sielulle kovin ja mahtavin kasvamisen määritys. Vapaan tahdon käyttämisen kautta ihminen etenee kasvamisessaan. Mieluustihan sitä ollaan niin vapaita, mutta vastuu siitä vapaudesta onkin sitten kovempi juttu. Lisäksi seurauksien tajuaminen. Minulle vapaan tahdon valjastaminen on ollut vaikeaa. Humputtelin aikoinani hyvin mieluusti ja seuraavan aamun tauti vei kaikki voimat. Paha ihminen en ole ollut, toisinaan vain hyväuskonen ja lapsellinenkin. 

Seuraukset tullee ajallaan, on sama joka asiassa. Teet jotakin ja jonkun ajan päästä seuraus on elämässäsi. Miten sen sitten setvit vai yritätkö olla muina miehinä tai naisina? Itseään ja omia juttujaan ei peijjooni pääse pakoon. Ne työntyy ennemmin tai myöhemmin elämään.

Henkimaailman hengilläkin on vapaantahto. Ollaan sitä kontrollin alla kuitenkin tiettyjen määritelmien mukaan, mutta tahtotila on hengen ominaisuus. Välitila on hengen päättämättömyyden ja tietämättömyyden tila. Liittyy siihen paljon muutakin, mutta niin sen voi sanoa. Nyt on pakko kertoa yhdestä naapurin isännästä juttu. Maanpäällä se oli nuuka ja oli sillä ahneenkin vikaa. Rajakiistoja käytiin aina oikeudessa asti. Hän oli talon ainoa poika ja perillinen. Äitinsä oli opettanu pojan, isänsä oli nujerrettu. Hyväntahtonen pappa, joka yritti tasotella vaimoaan ja poikaansa. Ei hällä ollu häävi elämä, mutta kun kuolema koitti niin hänen elämänsä etenikin vähän kirkkaammalle asteelle, kuin yleensä. Hyväntahtosuus on merkki kirkastumisesta ja siihen viittaavasta.

No tämä naapurin nuorempi isäntä ja äitinsä liittoutuvat toisiinsa maanpäällä. Olivat ylpiänsorttisia ja vähättelivät muita. Laskivat rahoja, maaomaisuuksia ja aina vain hamusivat lisää. Emäntää ei tullut taloon, koska vanhalle emännälle ei kelvannu yksikään. Ensin kuoli poika ja melkein samaan hautaan kaatui mummo. Pappa oli jo menny menojaan ennen. Mitä luulet? Mihin tämä parivaljakko päätyi?
No sinne välitilaan, kun tahtovat jäädä pitämään huolta maista ja mannuista. Perillisiä ei omassa perheessä ollut, testamenttia ei oltu tehty niin papan veljen lapset perivät koko omaisuuden. Juuri sen veljen, jota ei pidetty missään arvossa.

Kummittelu johtuu yleensä tämän sortin kohtaloista. Mihin ihminen on sitonu ittensä ja henkensä? Jos minä ittestäni sen verran sanon, että tiesin jo lapsena asioista enempi ja ymmärsin henkimaailmastakin jotakin. Hengessäni tajusin, jotta eteenpäin silloinkin, kun keho sanoi sopimuksensa irti. En jääny pyörimään mihinkään hämäriin sfääreihin vaan pääsin hutkahtamaan tälle omalle tasolle. Tässä tulee ne boonukset peliin. Tein jo elläissäni hyvän suuntaisia asioita, aloin vähän hohtamaan. Mitä enemmän hohtoa eli tajuamista niin sen selkiämmästi sitä pääsee etenemään myös täällä. Täydessä pimeydessä eletty maanpäällinen elämä ei johda mihinkään vaan paluu postissa, sitä palataan opettelemaan hohtamisen aloittamista. 

Sielu eli henki on ikuinen ja maanpäällinen elämä on vain yksi taso tai tila. Se on kaikkista kovin oppikoulu, koska henki on kiinni kehossa. Välitilassa henki ei välttämättä kaikistellen tajua omaa kehon kuolemaa, kun ei ole sitä ymmärrystä. Touhuaa kuin elläissä tai melkein, vaikka ruumis on jo haudassa. Jos katon ittiäni, niin hohtaminen ratkaisee tilani. Samassa hohtamisen asteessa olevat kuuluvat samoihin tehtäviin. Meillä on täällä monenlaista puuhaa ja ymmärrys elämää kohtaan kasvaa kokemuksissa. 

Milloin välitilasta henki muuttaa muualle? Aikamäärettä on mahoton sanoa. Toiset ei halua lähteä millään. Toiset epäilee ja yrittää vaan palaavat aina takaisin. Yks tärkeä asia, josta tässä nyt mainitsen on se, että muut henget voi auttaa niitä, jotka ovat jumittaneet ittensä. Rukoileminen ja siunaaminen ovat aina, tilanteessa kuin tilanteessa, voimakkaita keinoja. Jos sinulla on epäily tai aavistus jostakin jumiintuneesta hengestä, rukoile hälle apua. Rukoileminen lisää aina kirkastumista. Teet silloin hyvää ja hyvä lisää hohtoa!

Rukoileminen tuo paikalle apujoukkoja jotka yrittää saada hengen ymmärtämään tilansa. Heidän hohtonsa valaisee ja voi olla, että henki haluaaki lähteä auttajien mukaan. Päätöksen hän tekee aina itse ja toiset ei voi pakottaa häntä. Kertomani poika ja äiti eivät ole lähteneet talostaan. Toisaalta heidän puolestaan ei ole taidettu rukoillakkaan. Minä olen muutaman kerran käyny visiitillä, mutta palannu äkkiä takaisin. En ole kyllin hohtava tekemään sitä hommaa.

Meditaatio on nykymaailman sana hiljentymiselle. Ihmiset tarvitsee aina jotakin fiinimpää ilmaisua. Jos minä sanon sulle näin, jotta sinähän meditoit jo nyt, ainakin aika ajoin. Keskityt ja olet hissukseen. Minun meditaatio oli sitä, että menin kävelylle luontoon. Kotini lähellä oli mäki ja sieltä avautui komia näköala järvelle. Keväästä syksyyn kävin siellä, käyskentelin ja istahtelin milloin missäkin. Toisinaan pistin silmät kiinni ja toisinaan katselin maisemaa. Keskityin kokemukseeni niin hyvin kun taisin. Hengitin ja nautin olostani. Nuilla reissuilla rukoilin paljon, koska kirkkoni on siellä. 

Kysymyksesi on nyt tällä erää käsitelty. Uskon, että vastaukset selventävät edes hitusen. Voit kysyä lisää, koska pohtiva mielenlaatusi näyttää olevan pullollaan monenlaisia ajatuksia. Vahvistan sinua vielä sillä, että alkaisit luottamaan sisäiseen itseesi vähän runsaammin. Suunta on oikea ja hohtamisesi voimistuu.

Tavataan taas!
Henrikki


1 kommentti:

  1. Kiitos Henrikki Vastauksesta! Kysymyksiä olisi kYllä paljon, Mutta en oikein nyt itse osaa Mistä kysymyksestä jatkaisin. Kiitos Eetalle viestin Välityksestä.!

    VastaaPoista